• FAQ
    Sammanställning av vanliga frågor
Om Addservice
Hur fungerar Addservice
ROT & RUT
Betalning

Om Addservice

Vad är Addservice
Addservice är Sveriges modernaste plattform för bokningar av tjänster hos lokala företag.
Vilka tjänster finns på Addservice
De tjänster som finns hos Addservice är riktat mot hem och hushåll, dvs det är tjänster som såväl ditt hem behöver men även familjemedlemmarna. Det finns även tjänster riktade till andra företag.
Vem utför tjänsterna
Det är lokala företag som utför tjänsterna.
Vad kan jag göra via plattforman
För dig som kund kan du boka och följa hela tjänstens process från planering till slutförande och betalning. Du kan bland annat ta emot offerter, bokningsbekräftelser och fakturor genom plattformen.

Hur fungerar Addservice

Hur blir jag medlem
Addservice är en plattform för medlemmar. Ambitionen är att tillhandahålla en marknadsplats för seriösa företag men även för seriösa kunder. Därför måste både du som kund och företag vara rekommenderad av en annan medlem.
Hur gör jag en bokning
Välj den tjänst som du vill ha utförd och sedan datum och tid. Notera att blå tider är tider som redan är bekräftade av företaget medan grå tid blir en förfrågan från dig som måste bekräftas av företaget.
Hur ändrar jag på min bokning
Du kan skriva ett chatmeddelande till företaget som ska utföra tjänsten. Det finns en chat vid varje bokning, offert och faktura.
Chat
Vid varje bokning, offert och faktura finns en chatfunktion. Den är tänkt som ett enkelt sätt för dig som kund att kommunicera med företaget som ska utföra tjänsten. Chatten är även tänk att dokumentera ändringar, tillägg och andra överenskommelser som görs. Chatten kan översättas till mer är 15 språk.
Vad är skillnaden på boka direkt och göra en förfrågan
Beställer du en tjänst med boka direkt så gör du en faktisk bokning där tid, pris och checklista redan är bekräftat. En förfrågan innebär att du skickar in en önskan om att få en tjänst utförd. Du kommer få en bekräftelse på din förfrågan.
Avboka en tjänst
Du avbokar en tjänst genom att meddela företaget genom bokningens chat.
Reklamera en tjänst
Är du missnöjd med en tjänst så reklamerar du den direkt till det utförande företaget precis som om du hade gjort bokningen direkt hos dem.
Vem har ansvar för tjänsterna
Addservice är en platform som sammanför köpare med lokala företag som erbjuder olika typer av tjänster. Det är utförande företaget som ansvarar för att tjänsten utförs på ett fackmannamässigt sätt och enligt er överenskommelse.

ROT & RUT

Hur fungerar ROT & RUT-avdraget
Du som köper rot- eller ruttjänster ansöker inte själv om rot- eller rutavdraget. Det gör den som utfört arbetet. Utföraren drar av en del av arbetskostnaden på fakturan till dig. Rot- och rutavdraget räknas ihop och är sammanlagt max 50 000 kronor per person och år. Om du kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka andra avdrag du gjort.
Villkor för ROT-avdraget
Rot- och rutavdraget räknas ihop och är sammanlagt max 50 000 kronor per person och år. Det är din inkomst och hur många andra avdrag du gör som styr hur mycket just du kan få i rot- och rutavdrag. Du som köpare ansvarar för att alla villkor för rot- och rutavdraget är uppfyllda. För mer information se Skatteverkets hemsida https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/rotochrutarbete/villkorforattfarotavdrag.4.5947400c11f47f7f9dd80004014.html
Villkor för ROT-avdraget
Rot- och rutavdraget räknas ihop och är sammanlagt max 50 000 kronor per person och år. Rutavdraget får dock bara uppgå till 25 000 kronor för den som inte är 65 år vid 2016 års ingång. Det är din inkomst och hur många andra avdrag du gör som styr hur mycket just du kan få i rot- och rutavdrag. Du som köpare ansvarar för att alla villkor för rot- och rutavdraget är uppfyllda. För mer information se Skatteverkets hemsida https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/rotochrutarbete/villkorforattfarutavdrag.4.3810a01c150939e893f2b9d.html
Hur stort är ROT & RUT-avdragets storlek
Rot-och rutavdraget räknas ihop och får sammanlagt uppgå till max 50 000 kronor per person och år. Rutavdrag för dig under 65 år är max 25 000 kronor per person och år. ROT-avdraget ger 30 % avdrag på arbetskostnaden upp till max 50 000 kr per år. RUT-avdrag för dig under 65 år ger avdrag på 50 % av arbetskostnaden upp till max 25 000 kr per år. RUT-avdrag för dig som fyllt 65 år vid årets ingång får göra avdrag med 50 % upp till max 50 000 kr per år.

Betalning

Vem betalar jag till
Det är det utförande företaget som skickar dig en faktura på utförda tjänster. Fakturan skickas genom Addservice plattform och sparas på ditt konto.
Kan jag betala med kort
I dagsläget kan du bara betala via faktura.
Genom att surfa vidare godkänner du att addhub.com använder cookies.